News55

Mia Parnevik om operationen: "Haltat i fyra år"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 18 apr. 2022

Hon blev hyllad och älskad i egna realityprogrammet ”Parneviks” och har nyligen setts i ”Let´s Dance”. Men nu berättar hon om de svåra smärtorna och operationen hon genomgått.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mia Parnevik, 54, var den första att åka ut i säsongens ”Let´s Dance” i TV4 och kanske var en av anledningarna hennes utmaning med att röra på höfterna ordentligt. Hon har nämligen de senaste fyra åren haft stora smärtor i rygg och höfter men har inte riktigt tagit tag i problemet och fått hjälp. Det var en ren slump att läkarna upptäckte att hon led av sprickor i höft och rygg.

– Länge försökte jag låta bli att operera mig och arbeta förebyggande. När Jesper skulle byta höften bad han dem att även titta på mig. De gjorde en magnetröntgen och såg att jag hade sprickor. Under operationen gick de in med laser och karvade och reparerade sidorna av höftbenet. I ryggen hade jag kotkompressioner i L4 och L5, berättar hon i Amelia.

Tv-profilen opererades och har idag inga smärtor alls. Efter operationen var det rehab i åtta veckor och Mia fick förlita sig på kryckor som stöd.

När hon nyligen medverkade i ”Let´s Dance” blev det plötsligt svårt att utföra vissa rörelser som krävdes, speciellt i standarddanserna och de latinamerikanska danserna.

– Jag hade inte laddat upp för att dansa så här mycket och hade nog inte tänkt igenom det. I standarddanser och latinamerikanska danser använde jag nästan bara höfterna. Min danspartner Tobias Karlsson sa att det är otroligt att jag ens kunnat använda höfterna. Att kunna utföra dansen ordentligt har varit en utmaning. Jag var glad om jag klarade av att göra stegen. Det är mycket svårare än det ser ut och är inte det som jag tänker är dans. Det känns onaturligt. För mig är dans mer att studsa upp och ner lite som man vill. Det här är en kontrollerande form, där man bedömer brister och hur man för sig. 

För övrigt är hon helt frisk efter ett utlåtande av läkare i programmet. Det enda Mia lider av numera är högt blodtryck.

– Jag får alltid det när jag går in på sjukhus. Det kan bero på stress, men de tyckte ändå att det låg lite för högt. Nu har jag fått blodtryckssänkande medicin och det är bra. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS