News55

Östen med Resten om livet under pandemin: ”Jag står i snickarboden och knåpar”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 jan. 2022

Sångaren i bandet ”Östen med Resten”, Östen Eriksson har inte haft så mycket spelningar under pandemin. I stället njuter han av att stå i snickarboa och filosofera.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

1985 bildades gruppen ”Östen med Resten” som medverkade i ”Melodifestivalen” med bland annat slagdängan ”Hon kommer med solsken”. Norrlandskvartetten har inte haft några spelningar under pandemin så Östen, 63, har njutit av att vara hemma i Enånger, en plats söder om Sundsvall där han bor med hustrun Annelie, 59. Enligt Östen ligger platsen centralt med 90 mil till Malmö och 100 mil till Kiruna och där han trivs väldigt bra.

– Man kan gå ut på gården och kissa utan att någon bryr sig eller att man blir tagen av polisen. Om det är mörkt, vill säga. Sedan kan man gå 50 meter från gården och plocka kantareller, hallon och blåbär. Det är Annelie som gör det. Själv står jag i snickarboden och knåpar på en gitarrhals. En annan sak, som jag tycker är underbar, är att bli omfamnad av mörkret en vinternatt, berättar han i Hänt.

Östen är väldigt förtjust i älgkött som han ätit ända sedan han var liten och alltid vill ha hemma trots att yngste sonen blivit Stockholmsvegetarian.

– Jag äter i princip allt som ställs fram. Ända sedan jag var liten har det funnits älgkött i frysboxen. Det är vanlig basföda härikring, men för ett antal år sedan blev min yngste son och hans familj Stockholmsvegetarianer. Med anledning av det har Annelies och mina matvanor också förändrats. Det går åt det vegetariska hållet numera.

Planerna framåt är att vänta in att restriktionerna lägger så sig bandet kan ge sig ut och spela igen.

– Jag har inte så mycket framtidsplaner, planerar inte så mycket, det är skönast så men jag vill fortsätta kunna spela med mina kompisar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS