News55

Reine Brynolfsson om nyårstalet: ”Det blev inte helt lyckat”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 13 jan. 2022

Ett av de mest prestigefulla uppdrag man kan få är att få läsa dikten ”Nyårsklockan” på Skansen. Dessvärre klev årets talare, Reine Brynolfsson lite i klaveret.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

 När Reine Brynolfsson, 68, skulle läsa dikten ”Nyårsklockan” på SVT inför ”Tolvslaget på Skansen” blev det lite tokigt. Han var klar redan 45 sekunder före tolvslaget och han insåg själv att det gick lite fort då han valde en kortare version av dikten samt råkade säga ett ord fel.

– Det blev inte helt lyckat, det gick lite snabbt, jag sa ett ord fel någonstans, det där med ”sorg”. Men det finns lite olika versioner av dikten och jag valde den här. Den kunde jag associera mest med, det var viktigt för mig, berättar Reine om incidenten till Aftonbladet.

När han blir ombedd att betygsätta sin egen medverkan ger skådespelaren den bara tre plus enligt Aftonbladets skala. Ett godkänt betyg med nöd och näppe.

– Men det gick sämre på repetitionen nu på dagen. Kvällen gick bättre och det är en stor lättnad att det är över, nu ska jag ta ett glas champagne!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS