News55

Babben om smärtorna: "Kommer till vägs ände"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 26 maj 2023Publicerad: 26 maj 2023

Babben Larsson berättar om beslutet att lägga stand-up-karriären på hyllan.

ANNONS
ANNONS

Förra sommaren meddelade Babben Larsson att hon skulle sluta med stand-up på grund av hennes artros och att hon hade tappat lusten inför jobbet.

– Jag har gjort mina stand-up framträdanden under corona, och tv har tagit över mer och mer. Kan jag inte jobba med stand-up två till tre gånger i veckan, då blir jag inte inspirerad och då skriver jag inte lika mycket nytt. Då tappar jag lust, och lusten driver mig i livet. Jag har hållit på sedan 1988 och det finns så många nya duktiga, berättade hon då för Expressen.

Nu utvecklar Babben resonemanget kring lusten och beslutet i podcasten Värvet. Komikern berättar att hon är helt lustdriven och om hon inte känner någon lust så sätter hon stopp. Nu var det artrosen och smärtan i foten som gjorde att lusten avtog och som ledde fram till beslutet.

– Jag har oftast inte ont när jag giggar, utan jag har ont nästa dag. Då staplar jag ner som en lite äldre person. Sedan mjukar jag upp och då kan jag gigga igen, men till slut kommer vi till vägs ände. Att det gör lite ont hela tiden, säger Babben i podcasten.

Hon kan göra korta gig men hennes ambition är att göra shower som varar i ungefär en timma och fyrtio minuter och det fungerar inte i nuläget. Och att sitta på en stol är uteslutet.

Dörren till stand-up-scenen verkar dock inte vara stängd för all framtid.

– Om jag inte pallar det då är det bättre att jag inte gör det, känner jag. Då tar jag en paus och försöker få ordning på foten på olika sätt. Sedan får jag se.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS