News55

Schulman om bråket med Henriksson: "Måste avbryta detta"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 maj 2022

Nu får alla biljetter till pjäsen ”Tröstrapporter” återlämnas då Alex Schulman och Krister Henriksson blivit oense och det har blivit smolk i bägaren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Författaren Alexander Schulman, 46, och skådespelaren Krister Henriksson, 75, har råkat rejält i luven på varandra. Det var när Alex äntligen såg sin chans att kliva in i det kulturella finrummet genom att regissera sin pjäs ”Tröstrapporter” på anrika Dramaten och ville att Krister Henriksson skulle spela upp monologen, enligt Expressen.  

Repetitionerna började redan för ett och ett halvt år sedan och allt var frid och fröjd till Krister upplevde att texten ”inte rörde sig” som han uttryckte det och att han hade svårt att kunna gestalta rollen, det berättade Alex i sin och Sigge Eklunds podcast ”Alex och Sigges podcast”. Krister önskade att framföra monologen med manuset i handen.

– Ja, man skulle ju kunna tro att det skulle kunna ha att göra med att han inte orkade lära sig texten. För han ville gärna framföra det här. Jag märkte att det inte skulle fungera. Så jag sa till honom att då måste vi nog avbryta det här. Vårt möte avslutades och vi har inte setts sedan dess. Det var inget bra slut kan man säga.

Biljetterna fick betalas tillbaka och inbokade föreställningar ställas in. Alex hörde inte ett ljud från Dramaten och månaderna gick och nyligen fick han ett samtal från kulturcentret Arkipelag i Stockholms skärgård då de och Krister Henriksson ska ha kommit överens om att Krister skulle hålla en uppläsning av pjäsen som skulle ske utan tillåtelse av Alex. Han försökte få stopp på det hela genom att ringa ”hela världen” som han uttryckte det och lyckades till slut.

– Det blev otroligt rörigt. Jag ringde upp hela världen. Jag ringde min agent och sa att du måste stoppa honom.

Kristers uppläsning stoppades och nu letar Alex med ljus och lykta efter en mer samarbetsvillig skådespelare att jobba med.

Här kan du läsa om Krister Henrikssons syn på vad som har hänt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS