News55

Sven Melanders raseri mot Melodifestivalen: ”Det är ett jätteförakt mot tittarna!”

Artikelbild
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 feb. 2018

Sven Melander skräder inte orden i sin kritik mot årets Melodifestival. Han har inte sett tävlingen på flera år. – Nu tittade jag verkligen och jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sven Melander, 70, har genom åren gjort sig känd för att inte skräda sina ord. I lördags såg han på Melodifestivalen för första gången på många år och blev rasande.

– Det kan ju fan en apa i kostym skriva. Jag tror inte att de har en aning om vilket program de vill göra. Det är ingen skillnad på det här och någon slags gudstjänst, säger han till Aftonbladet.

      LÄS MER: Röstningsras för Melodifestivalen

Under all kritik

Sven Melander tycker att Sveriges mest sedda program är under all kritik, skriver tidningen.

– Jag har väldigt svårt att förstå den oerhörda hypen. Sedan måste jag erkänna, jag kan inte hjälpa det och jag vill inte hoppa på någon och så vidare, men jag har jävligt svårt med programledare som står och skriker ut till publiken.

– Det är någon slags hejarklacksledare. Folk som inte är naturligt roliga som försöker vara roliga. Det verkar som att tv över huvud taget glömt att det finns något som heter programledare och att det faktiskt är ett jobb.

Sven Melander har faktiskt själv lett Melodifestivalen. Det var 1994 tillsammans med Kattis Ahlström. Sedan dess har han valt att inte titta, men blir nu förvånad över den enligt honom låga nivån.

ANNONS

      LÄS MER: Vännen om Åke Cato: “Han sa aldrig ett ont ord om någon”

Dålig repekt gentemot äldre tittare

– Nu tittade jag verkligen och jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna. Med sådana resurser kan man göra ett jättebra program. Men då måste någon jävel ha en idé, men det har de inte.

Dessutom tycker Sven Melander att programmet inte respekterar äldre tittare, som kanske inte alltid känner igen de yngre artisterna.

– Om jag ändå tittar borde de ge mig en chans och berätta lite om de här människorna och vilka de är för några och tilltala mig som tittare med någon sorts både hyfs och respekt för att jag faktiskt har en hjärna, säger den bitska komikern och skådespelaren till Aftonbladet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS