News55

Elisabet Höglund efter cancern: "Jag fick ett nytt liv"

Artikelbild
Maria Hagström
Maria Hagström
Uppdaterad: 25 sep. 2017Publicerad: 25 sep. 2017

Journalisten Elisabet Höglund var nära att dö av cancer. När hon blev frisk bestämde hon sig för att leva ännu mer än tidigare. Det gör hon delvis på den spanska solkusten. - Att vara svårt sjuk behöver inte betyda att man går under - man kan komma tillbaka, i allra högsta grad, berättar Elisabet Höglund för Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett tag såg det ut som att journalisten Elisabet Höglund inte skulle överleva. Hon var sjuk i cancer, men är i dag friskförklarad.

– Jag fick en kick av att överleva min cancersjukdom, så jag fick ett nytt liv efter att jag höll på att dö. Det är fantastiskt, berättar hon i en intervju med Expressen.
Hon bestämde sig för att leva ännu mer än tidigare. Det fick henne att bland annat köpa en lägenhet i San Luis de Sabinillas i södra Spanien, där hon nu bor på deltid.

      LÄS MER: Elisabet Höglund: Jag hatade att vara på “Rapport”

Köpte lägenhet utan makens vetskap

Lägenhetsköpet var ett riktigt klipp. Huset byggdes mellan 2008 och 2009, precis innan fastighetskrisen i Spanien. Många bostäder stod sedan tomma och priserna sjönk. Elisabeth Höglund slog till på en lägenhet utan att berätta för maken Bosse Larsson. Det tog flera dagar innan hon vågade säga något till honom om köpet.
– Sedan sa jag “Bosse, jag ska berätta en sak för dig”. “Jaha, du ska flytta till Spanien”, svarade han, men jag sade att nej, jag har bara köpt en lägenhet där, säger Elisabet Höglund till Expressen.

– Vi är självständiga i förhållande till varandra, vi ger varandra frihet. Då kan jag göra en sådan sak som att köpa en lägenhet utan att tala om det.

      LÄS MER: Därför lämnar allt fler pensionärer Sverige

Behöver solkusten

ANNONS

Hon åker till Spanien flera gånger om året. Ibland själv, ibland med maken. Han uppskattar inte solkusten lika mycket som hon gör. För henne är det viktigt att åka dit för att må bra. Hon berättar också i intervjun att kärleken till maken håller sig stark.

– Vi är kära, men ett förhållande med väldigt stor passion går över med tiden och ersätts av en annan sorts kärlek. Vi är jättegoda vänner, vi grälar aldrig. Jag tror vi har hittat ett bra sätt att leva.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS