News55

Peppe Eng om golfen, dansen och resan till värmen

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 apr. 2018

Peppe Eng är tv-sportprofilen med en passion för golf och är inte den som räds en svängom på dansgolvet. Men i höst testar han på något helt nytt, en aktiv seniorresa till Fuerteventura tillsammans med News55 och våra läsare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En gammal danskostym i garderoben som kanske slinker ner i resväskan och golftävlingar med alla som vill. Men Peppe Eng är störtsäker, han vill inte tävla mot Artur Ringart.

– Att spela mot honom är ju ingen utmaning! Jag hoppas att det kommer en del som kan spela golf men jag kanske också får chansen att lära ut lite. Då slipper jag spela mot Artur.

Golf är ett stort intresse hos Peppe, men en skada stoppar spelandet under våren.

– Jag brukar spela en hel del golf. Men just nu har jag skadat ryggen så jag får ta det lugnt med det nu. Det är sånt som händer oss 55-plussare. Eller fasiken, jag är ju till och med 65-plussare, säger Peppe Eng.

En dansant golfare

Förutom en hel del golf blir det faktiskt en liten dans då och då för Peppe Eng. Och trots att det är 12 år sedan vi såg honom dansa i tv-rutan så bjuds han ofta upp på dans.

– Det är ingen som bjuder upp till dans när jag går runt på stan, men när det spelas dansmusik är det ofta damer som bjuder upp, berättar han.

Den gamla danskostymen sitter än som en smäck och i höst är det möjligt att vi får se Peppe Eng dansa loss under de varma kvällarna i Spanien.

ANNONS

– Jag har ett gammalt kit i kostymen som jag dammar av ibland. Det är den första kostymen jag bar i “Let’s dance” och det kan hända att den slinker ner i resväskan till Fuerteventura. Man är ganska förvånad att den gamla kostymen fortfarande passar.

Snaskiga historier

Under News55:s aktiva seniorresa i november lovar Peppe att bjuda upp till dans, och kanske dela med sig av några snaskiga historier från alla år i tv.

– En hel del dans kommer det att bli i alla fall. Jag har en del roliga berättelser från tv- och radiovärlden. Inte minst från säsongen i “Let’s Dance”. Bland annat om bråket med Tony Irving, berättar Peppe.

Förutom att få dansa och spela golf under resan ser Peppe fram emot att få träffa nya människor. Att han samtidigt får lite sol mitt under höstregnet i Sverige är en härlig bonus.

– November är en så jäkla tråkig månad, så en perfekt tid att resa bort med oss till värmen. Jag har aldrig varit i Fuerteventura så det ska bli en riktig upplevelse. Jag hoppas att många hakar på, det är alltid trevligt att lära känna nya människor från olika delar av landet, med olika livserfarenheter. Det kommer bli riktigt roligt!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS