News55

Efter matfinalen i TV: Jag hade fel om allt

mästerkock
Tone Sekelius vann Sveriges Mästerkock VIP i TV4 och Ulf Elfving tvingas pudla då han inte alls trodde på henne. (Foto: Skärmdump från TV4)
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 13 juni 2024Publicerad: 13 juni 2024

Måste erkänna att jag inte trodde ett dugg på henne från början. Men Tone Sekelius vann Sveriges Mästerkock VIP i TV4 – och gjorde det av allt att döma helt rättvist.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tanken att plocka ihop ett gäng kändisar med varierande lyskraft till att tävla i matlagning kunde lätt slutat med en kraschlandning. Men där hade jag lika fel som när jag taxerade Tone Sekelius vinstchanser till några få procent.

Ber om ursäkt för allt.

Programserien har varit kul att titta på. Liksom i flera andra tävlingssammanhang har TV4 visat stor skicklighet i att hitta rätt personligheter till programmen. Dessutom har själva matlagningen, som annars ofta kommer skymundan i såna här program, fått hyfsat – om än inte tillräckligt – utrymme.

Exempelvis har både Tone och den andra finalisten Filip Lamprecht gått mer och mer genom rutan för  varje program. Filips aktier som svärmorsdröm måste ha mångdubblats under den här serien. Supertrevlig, begåvad och charmig kille.

Här är menyn som Tone vann med:

Pilgrimsmusslor med ärtpuré, sparris och örtolja till förrätt, coq au vin med fånkål, grönsakschips och picklade grönsaker till huvudrätt och citronkladdkaka med lakritsgrädde, karamell och passionsfrukt till efterrätt.

Man kan bli frestad för mindre.

Grattis Tone!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS