News55

Starka viljor när stjärnkockarna premiärtävlade

kock
Här är gänget som gör upp i "Kockarnas kamp" på TV4. (Foto: Jakob Dahlström/TV4/TT)
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 18 sep. 2024Publicerad: 18 sep. 2024

Mera tårar och mindre mat ser det ut att bli i årets Kockarnas kamp. Låter det som om jag är missnöjd?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nej, tvärtom. Starten i går kväll var ju en riktig höjdare!

Ett gäng av Sveriges främsta kockar har TV4 lyckats skramla ihop till den efterlängtade serien Kockarnas kamp, premiär på tisdagskvällen. Och de levererade, jag längtar redan till nästa tisdag!

Fast jag fick mina farhågor när tävlandet inleddes med den löjligaste grenen i programmets historia: att stapla potatis. Men sen tog det sig snabbt.

Och jag måste erkänna att höjdpunkten inte alls hade med maten att göra: det var när Erik Videgård berättade om sin ensamma barndom och senare hyllades av sina barn och barnbarn. Känslopjunk? Inte alls! Bara en fin stund av mänsklighet, där tårarna rann på flera deltagare.

Erik bjöd också på dagens lunch. Kall borsjtj och krispig anka. ”Bland det bästa jag lagat”, sa han själv. Synd att vi inte fick se nånting av hur han hade burit sig åt. För så mycket matlagning blev det ju inte i första programmet. Men ok, här handlade det såklart mycket om att vi skulle få lära känna deltagarna.

Det ska bli väldigt kul att se fortsättningen. Man kunde direkt konstatera att det är starka viljor och suveräna matlagare som drabbar samman.

Som Nisse Molinder sa: ”Jag hatar att förlora!”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS