News55

Fisk och kanin i den spanska lilla grottan

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 12 feb. 2022Publicerad: 12 feb. 2022

Sista matrapporten från Gran Canaria kommer från en grotta. Och givetvis blev det fisk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

La Cuevita är en alldeles ny bekantskap för mig, som man når med bil genom att köra i djupa dalgångar en mil rakt norrut från Maspalomas. Namnet betyder “den lilla grottan”, och den här krogen finns inte i de vanligaste turistguiderna.

Ingen lyx direkt. Men mycket charm.

Maten är mycket spansk, specialiteten är kanin. Själv åt jag förstås fisk, en dorada à la espada, ugnsstekt med vitlök, småpotatis och kryddig sås:

Lite överstekt och aningen torr, annars god. 13 euro. Det härliga brödet med tomat, ost och vitlök som fick bli förrätt gick bara på 1,80:

ANNONS

Letar man sig fram till den lilla grottan får man snabbt sällskap av den söta huskatten. Som blev min bästa vän, eftersom jag bjöd den på fisk.

Vill man komma bort från turistrakterna kan La Cuevita vara värd en resa, tycker mina guider Kent och Kjell. Och jag håller med.

Några avslutande noteringar innan det bar hem till falukorven och semlorna:

De restauranger som har hög svansföring är inte alltid de bästa. “Finkrogen” Gaudi på vårt hotell försöker leva upp till något de inte klarar. Skulle du t.ex. gå i spinn inför den här oxfilén:

Pulled solomillo kanske det kunde kallas. Bedrövligt.

ANNONS

Däremot var det trevligt att konstatera att den halstrade anklevern med smördeg och portvinssås på klassikern Anno Domini håller stilen:

Franskt mitt i det spanska. Ett säkert kort.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS