Sista matrapporten från Gran Canaria kommer från en grotta. Och givetvis blev det fisk.
Fisk och kanin i den spanska lilla grottan
![Artikelbild](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Fnews55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com%2Fuploads%2F2024%2F04%2F20220203_1553241-scaled-1.jpg&w=1200&q=75)
![Ulf Elfving](/_next/image/?url=https%3A%2F%2Fnews55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com%2Fuploads%2F2024%2F04%2FUlf-Elfving-300x278.jpg&w=1200&q=75)
Mest läst i kategorin
La Cuevita är en alldeles ny bekantskap för mig, som man når med bil genom att köra i djupa dalgångar en mil rakt norrut från Maspalomas. Namnet betyder “den lilla grottan”, och den här krogen finns inte i de vanligaste turistguiderna.
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/20220203_1553241-scaled-1-1024x768.jpg)
Ingen lyx direkt. Men mycket charm.
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/20220203_1431441-scaled-1-1024x768.jpg)
Maten är mycket spansk, specialiteten är kanin. Själv åt jag förstås fisk, en dorada à la espada, ugnsstekt med vitlök, småpotatis och kryddig sås:
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/20220203_1502371-scaled-1-1024x768.jpg)
Lite överstekt och aningen torr, annars god. 13 euro. Det härliga brödet med tomat, ost och vitlök som fick bli förrätt gick bara på 1,80:
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/20220203_1447381-scaled-1-1024x768.jpg)
Letar man sig fram till den lilla grottan får man snabbt sällskap av den söta huskatten. Som blev min bästa vän, eftersom jag bjöd den på fisk.
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/katt-pa-GC-scaled-1-768x1024.jpg)
Vill man komma bort från turistrakterna kan La Cuevita vara värd en resa, tycker mina guider Kent och Kjell. Och jag håller med.
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/20220203_1441111-scaled-1-1024x768.jpg)
Några avslutande noteringar innan det bar hem till falukorven och semlorna:
De restauranger som har hög svansföring är inte alltid de bästa. “Finkrogen” Gaudi på vårt hotell försöker leva upp till något de inte klarar. Skulle du t.ex. gå i spinn inför den här oxfilén:
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/20220130_2113551-scaled-1-1024x768.jpg)
Pulled solomillo kanske det kunde kallas. Bedrövligt.
Däremot var det trevligt att konstatera att den halstrade anklevern med smördeg och portvinssås på klassikern Anno Domini håller stilen:
![](https://news55.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/uploads/2024/04/20220204_2135191-scaled-1-1024x768.jpg)
Franskt mitt i det spanska. Ett säkert kort.