För fyra år sen var vi på sjökrog och blev grymt besvikna. I går testade vi samma krog igen - och vilken uppryckning!
Vilken revansch för kritiserade sjökrogen!
Mest läst i kategorin
Att gnälla i onödan är inte min grej, törs jag säga. Men besöket på värdshuset ute i havsbandet i augusti 2017 var inte kul, som News 55:s läsare kunde konstatera.
Fast alla måste ju få en ny chans! Så i går styrde vi ut över glittrande fjärdar till förbeställt bord på samma krog som för fyra år sen.
En charmant service mötte oss fredan vid ankomsten och fortsatte i samma goda stil måltiden igenom. Snabbt, glatt och proffsigt landades goda drinkar framför oss, och när förrätterna dök upp steg vårt humör ytterligare. En kräft- och räkröra på rostad brioche var en fin matstart.
Väldigt bra med brioche! Och generöst med skaldjur. Möjligen hade jag önskat mig lite mer majonnäs, men ok, jag är nog lite speciell i det avseendet…
Den följande fisken var en fullträff. För fyra år sen var firren hämtad från Kaspiska havet (!) enligt dåvarande servitris, i år serverades det i stället smörstekt hjälmaregös med betor, knaprigt bacon, kapris, dillcrème och färskpotatis; mycket gott och vällagat.
Andra i sällskapet åt pluma på svensk gårdsgris som hade sällskap av en potatiskaka med västerbottensost, rödvinssky, zucchini och aubergine samt en generös bit ramslökssmör. Ramslöken var hemplockad, från skogen bakom krogen.
Pluma var en ny bekantskap, en mör och saftig bit från grisens framdel som sitter ovanpå karré och kotlett. Väldigt god.
Av desserterna fastnade vi för en crème brulée, som var mycket liten men en av de godaste vi ätit. Krogens pavlova (en marängtårta) var av någon anledning vegansk, dvs. serverad utan vispgrädde, men då blir det ju en annan rätt. Inte min likör.
Att få revidera sitt omdöme är underskattat. Det borde man nog göra oftare.
Och här var det ett nöje att få uppleva sjökrogens revansch!