News55

18 år efter Knutbydramat - Helge Fossmo släpps

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 23 jan. 2022Publicerad: 23 jan. 2022

Helge Iversen (tidigare Fossmo) blir under söndagen villkorligt frigiven. Boende på orten beskriver händelsen som en sårskorpa som rivs upp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under söndagen den 23e januari blir Helge Iversen villkorligt frigiven efter att sedan april 2021 bott på ett utslussningsboende. Efter det så kallade Knutbydramat 2004 dömdes Helge till livstidsfängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök. Invånarna i den uppländska byn minns fortfarande händelserna, rapporterar SVT.

Sven-Olof Ahlgren, första journalisten på plats 2004 och som själv har bott större delen av sitt liv i Knutby, säger följande: 

– Det var en helt makalös historia som rullades upp så jag förstår att den ältas om och om igen. Det är lite som en sårskorpa som skrapas av för oss som bor här. Det höjs fortfarande på ögonbrynen när man säger att man kommer från Knutby. 

Örebro tingsrätt beslutade i slutet av 2019 att bevilja Helges ansökan om få sitt straff tidsbestämt och det bestämdes till 26 år. Vanligtvis i Sverige avtjänar man två tredjedelar av sitt straff innan man blir villkorligt frigiven. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS