A-
A+

Därför mördade kärlekspar 78-årig granne

Brott, lag och straff, InrikesNews55

Ett kärlekspar mördade sin 78-årige granne under tortyrliknande former. Det rapporterar Nyheter24.

Sarah Carlsson

I januari i år hittades en 78-årig man död i sin bostad i Karlskrona. Han blev brutalt mördad, och kärleksparet Miriam Andersson, 41, och Jesper Hultman, 31, blev snabbt misstänkta för mordet. Det skriver Nyheter24.

Det uppdagades att Andersson och Hultman var inblandade i ett triangeldrama. Miriam Andersson hade en kärleksrelation med en man hon träffat via Facebook, en man som hon gärna lånade pengar av. Till slut tröttnade mannen och krävde tillbaka pengarna. Då lade sig Miriams sambo, Jesper Hultman, i och hotade att döda mannen.

Den 14 januari i år hörde Miriam Andersson av sig till sitt kärleksintresse och sa att hon skulle komma över till honom i Eksjö. Enligt domen hade paret Andersson och Hultman här bestämt sig för att döda mannen.

För att ta sig till Eksjö behövde paret en bil och försökte därför låna grannens bil, men han vägrade. Då gick paret till våldsam attack och knivhögg den 78-årige grannen, för att därefter sparka och hoppa på hans huvud. Tortyren fortsatte med att de kastade en tv på honom.  

I samband med mordet blev offret även bestulen, bland annat på sin plånbok och sin bil.

“Gärningen har föregåtts av planering, den har filmats och det har varit ett långt ochutdraget händelseförlopp innefattande svår dödsångest och svårt lidande förmålsäganden som uppenbart har varit vid liv en längre tid och själv lyft sitt huvud vid ivart fall två tillfällen”, skriver Blekinge tingsrätt i domen.

Den 17 november fick paret sin dom, båda dömdes till livstids fängelse för mordet på den 78-årige mannen. 

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.