News55

Därför slutar känd radioprofil: "Blöder ihjäl"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 nov. 2022

Nu berättar en radioprofil varför han egentligen har valt att sluta som programledare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kodjo Akolor meddelade i början av året att han slutar som programledare för “Morgonpasset i P3” efter 2022. Ett jobb han har haft i 13 år. Nu avslöjar han varför han väljer att lämna.

Akolor berättar i podden Arantxa: might delete never att han har fått utstå mycket näthat, något som till slut blev för mycket. Han liknar det vid tortyrmetoden ”death of a thousand cuts”, där man skär tusentals små sår i en människa tills denne långsamt blöder ihjäl.

– Så skulle jag beskriva varenda negativ kommentar som jag har fått under 13 år. Jag avfärdar det inte bara, det rinner inte bara av mig, utan det blir ett litet jack och ett litet jack…

– Till slut landar man i att vet ni vad, ”fuck it, I’m out, jag klarar liksom inte en sekund till av att vara här, jag klarar inte en enda kommentar till, för jag håller på att blöda ihjäl och jag vill inte dö. Så då går jag och gör någonting annat, säger han i podden.

Flera faktorer som påverkar

Akolor berättar även att han i och med programledarrollen inte har lämnat tryggheten på 13 år. Han har inte testat att falla fritt utan har bara kört på och inte varit ärlig mot sig själv.

– Jag kan inte säga att det var en faktor, det var en massa olika saker, en del av det var det här ”death of a thousand cuts”, en del av det var en ålderskris, en del var att någonstans känna att jag jobbar inte mot mina drömmar längre utan jag sitter bara här, fat and happy. Jag gör inte det jag drömde om att jag skulle göra.

Kodjo Akolor. Foto: Claudio Bresciani / TT
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS