News55

Därför stoppar SVT succéprogram

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 dec. 2021

SVT stoppar ett populärt tv-program och programledaren är besviken. Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I januari är det efterlängtade programmet “Allt för Sverige” tillbaka, med Anders Lundin som programledare. Den planerade inspelningen sommaren 2020 fick skjutas fram till 2021 på grund av pandemin. Nu avslöjar Aftonbladet att det återigen inte blir några inspelningar till sommaren 2022. 

– Ja, på grund av pandemin så var vi tvungna att flytta fram inspelningarna från maj till augusti i år. Nu sänder vi den nya säsongen från vecka två efter nyår. Vi kommer inte att spela in igen och sända ”Allt för Sverige” på sin riktiga slottid som är i höst utan då kommer vi att vänta och jag har inte fått något beslut på när det ska spelas in, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för ”Allt för Sverige”, till Aftonbladet

Mannheimer tror att beslutet handlar om pengar och att det skulle bli för dyrt att bekosta två program på samma årsbudget.

– Det finns nog inte ekonomi för två stycken ”Allt för Sverige” samma år på en årsbudget. Så tror jag, men jag sitter inte och tar de besluten, men det verkar troligt. Det är inte ett program som är gratis att göra. Tydligare än så kan inte jag vara. Om vi skulle ha spelat in i sommar så hade vi dessutom varit i full gång nu, säger hon.

Programledaren Anders Lundin uttrycker sin besvikelse för tidningen.

– Det känns jättetråkigt, jag hade verkligen velat spela in i sommar. Så det är klart jag är besviken att det inte blir av. Men jag kan förstå hur de resonerar, förutsättningsvis att programmet kommer tillbaka. Jag hoppas det blir en elfte säsong för jag älskar verkligen ”Allt för Sverige”, säger Lundin till Aftonbladet. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS