News55

Här blev äldre kvinna respektlöst behandlad av ungdomar

Artikelbild
Foto: Anders Wiklund / TT
Alva Bergland
Alva Bergland
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 juli 2021

En äldre kvinna har blivit utsatt för ett respektlöst beteende av ungdomar som störde henne. Det rapporterar Dalarnas Tidning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i Malung som en 73-årig kvinna blev knuffad och fick sin rollator demolerad. Anledningen? Kvinnan bad ungdomarna på gatan att sänka musiken. Detta skriver Dalarnas Tidning.

Det var sen kväll när ungdomarna, som befann sig i en bil på gatan utanför kvinnans bostad, spelade hög musik. 73-åringen uppger för tidningen att volymen var så hög att “fönsterrutorna skallrade”. Kvinnan hade vid halvelva-tiden kontaktat polisen, men när de inte hade dykt upp på en halvtimme bestämde hon sig för att själv gå ner och be ungdomarna sänka musiken.

Förstörd rollator

Ungdomarna knuffade då kvinnan till marken, och hon uppger att även hennes rollator har blivit totalförstörd av händelsen. Polisen anlände till platsen strax efter och en anmälan om misshandel och ofredande ska ha upprättats.

Kvinnan har fått ont både i ryggen och bakhuvudet samt skrapat upp armbågarna efter fallet.

– Men jag tycke att det är för hemskt att det inte finns någon respekt för en äldre person, säger kvinnan till Dalarnas Tidning.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS