News55

Så hedras Adam Alsing: "Hans minne lever vidare"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 27 jan. 2023Publicerad: 27 jan. 2023

Stiftelsen Adam Alsings Minne utökar sin verksamhet och uppmärksammar samtidigt Alsings brinnande intresse för att lyfta andra människor. Det framgår i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den folkkäre tv- och radioprofilen Adam Alsing dog i sviterna av covid-19 i april 2020. Något som kanske inte alla kände till var hans stora kärlek för föreningslivet. Alsing stöttade hängivet Färjestads BK och var även tränare och styrelseledamot i Brommapojkarna.

För att vårda och hedra Adam Alsings arbete i den svenska idrottsrörelsen kommer ett nytt pris att ingå i Årets Eldsjäl, kallat “Adams kompis”. Det utses i samarbete med stiftelsen Adam Alsings Minne, som verkar för att lyfta fram människor som bidrar till bättre laganda och allas lika värde.

Priset kommer att delas ut för första gången på Årets Eldsjäls galakväll, som hålls på Cirkus i Stockholm den 15 maj.

– Adam finns inte mer men hans minne lever vidare. Att vi nu tillsammans med Årets Eldsjäls galakväll och Folkspel får en möjlighet att visa svenska folket hur Adam brann för att lyfta fram andra människor känns väldigt bra, säger Fredrik Lundberg, styrelseordförande i stiftelsen Adam Alsings Minne.

Årets Eldsjäl pågår året runt och är en del av den ideella organisationen Folkspel.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS