News55

Här hölls 13 barn inspärrade av sina föräldrar

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 11 nov. 2021

Nu berättar två av syskonen för första gången om uppväxten i “Skräckens hus”. Det rapporterar Nyheter24.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

David Allen Turpin och Louise Anna Turpin höll sina 13 barn inspärrade i ett hus i Kalifornien. Fångenskapen och misären pågick i 17 år, men till slut lyckades ett av syskonen, Jordan Turpin,  fly och slå larm. Polisen stormade det som kom att kallas “Skräckens hus” och fann flera barn fastkedjade i sina sängar. Alla var undernärda och smutsiga, skriver Nyheter24. 

Det här var 2018 och nu berättar Jordan Turpin för första gången om den hemska uppväxten och hur hon till slut tog mod till sig och larmade polisen. 

– Hela jag skakade. Jag kunde inte ringa 911. Vi var så nära döden så många gånger. Det var nu eller aldrig. Om något hände så skulle jag i alla fall dö medan jag försökte, säger hon i en intervju i ABC News program 20/20.

Jordan Turpin berättar om hur syskonen kunde hållas fastkedjade i månader, att det bara fick duscha en gång om året och att de bara fick mat en gång om dagen. Måltiden bestod av två mackor med jordnötssmör och korv. 

Föräldrarna dömdes 2019 till livstids fängelse för tortyr och misshandel av sina barn. 

– Mina föräldrar tog ifrån mig hela mitt liv, men nu tar jag tillbaka det. Jag vill att människor som hör namnet Turpin ska tänka “wow de är starka, de är inte knäckta, de hanterar det här bra”, säger Jordans syster, som vill vara anonym. 

David and Louise Turpin
AP Photo/Damian Dovarganes

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS