News55

Lill Lindfors: Så länge ska jag leva

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 08 mars 2023Publicerad: 08 mars 2023

Den folkkära artisten Lill Lindfors har kommit fram till hur länge hon ska leva. Det berättar hon för Femina.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lill Lindfors, en av Sveriges mest rutinerade artister, fyller 83 år i maj. I en stor intervju med Femina berättar hon om sin syn på åldrande och döden.

– Jag är tio år yngre egentligen, haha. Jag tänker inte på mitt åldrande men jag blir påmind om det. Om nån säger ”klarar du dig uppför trappan, vill du ha hjälp?” svarar jag blixtsnabbt ”Nej, det går bra”. Men det är klart att kroppen är lite känsligare. Jag kan vakna på morgonen och känna mig ledbruten tills jag kommer på att jag ju var och handlade och bar hem en massa kassar.

“Leva tills jag är 92”

Lindfors har den senaste månaden haft fullt upp med konserter, men nu börjar hon att fundera på pension. Artisten har insett att tiden är begränsad och hon vill få mer tid med sin familj.

– Det är klart att det finns tankar som rör sig kring döden. Att det plötsligt finns en begränsad tid. Men jag kom fram till häromnatten att jag ska leva tills jag är 92. Mamma blev 92 och pappa hade också blivit gammal om han inte hade ramlat, berättar Lindfors.

Hon har redan funderat på sin begravning och vet var hon vill få sin sista vila.

– Jag vill bli begravd på Finströms kyrkogård på Åland. Hos min farmor, farfar och faster i familjegraven. Det tilltalar mig.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS