A-
A+

Så var Bert-Åke Vargs sista dag i livet

Arkivbild / TT
Celebriteter, Hälsa, Inrikes, Native ArticleNews55

Den folkkäre skådespelaren Bert-Åke Varg gick bort på nyårsafton. Nu berättar hustrun Julianna om den sista tiden de hade ihop.

Sarah Carlsson

– Jag kan inte smälta det här. Ena stunden planerade vi saker som vi skulle göra framöver och nu är han plötsligt borta. Vi var verkligen lyckliga tillsammans och hade så trevligt ihop och har rest så mycket. Men Bert-Åke var ju sjuk och hade problem med hjärtat och det var också det här med dialysen. Det var in och ut på sjukhus. Men vi växte verkligen ihop och levde ihop i totalt 27 år, säger Julianna till Aftonbladet under måndagen.

Det var i lördags, på väg till ett nyårsfirande, som Bert-Åke Varg föll ihop och dog. Julianna hade gått iväg för att köpa blommor och maken väntade ensam i bilen. När hon kom tillbaka var han livlös.

– När jag kom tillbaka satt han ihopsjunken i bilen. Men det var rätt vanligt att han halvsov. Men så var det inte den här gången och då började helvetet. Jag fick en sådan chock och försökte skaka om honom. Vakna då, Bert-Åke!

Räddningstjänst tillkallades och ambulansen körde honom till sjukhuset. Men skådespelarens liv gick inte att rädda.

– Vi samlades hela familjen och satt där i tre timmar. Jag bara tittade på honom och tänkte att han kanske vaknar. Man är så dum då. Däremot sa läkaren att Bert-Åke verkligen inte led. Det gick på en gång och han led ingenting, berättar Julianna.

Även om sorgen just nu är tung så ser hon ljust på avskedet och känner en stor tacksamhet över den kärlek som svenska folket visat efter makens bortgång.

– Det är helt fantastiskt. Han var verkligen älskad.

Bert-Åke Varg med hustrun Julianna, 2015 Foto: Nora Lorek / TT

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.