News55

Skådespelare är död – Anne-Lie Rydé i sorg

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 07 feb. 2023Publicerad: 07 feb. 2023

En levnadsglad skådespelare har avlidit och sörjs av artisten Anne-Lie Rydé. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelaren och dansösen Maj-Britt Thörn har gått bort, 99 år gammal. Det bekräftar dottern och artisten Anne-Lie Rydé för Expressen.

– Hon somnade in på natten när vi precis hade varit och sagt hejdå, för vi förstod att det var nära. Sedan så somnade hon in. Hon var väldigt tydlig med att ”nu räcker det”, säger Rydé.

– Jag har inte riktigt hunnit smälta än att hon inte riktigt finns längre. Jag tror att det tar ett tag. Det var likadant med min pappa, det tog flera år att bearbeta att han inte längre var här längre.

Maj-Britt Thörn slog igenom som skådespelare under 1940-talet och syntes på biodukarna och teaterscenerna under 50-talet. Hon medverkade bland annat i filmen “Stjärnsmäll i frukostklubben” och i Povel Ramels revy “Knäppupp”.

När hon fick barn blev det mindre skådespeleri och mer tid i hemmet, men det var aldrig något tråkigt liv, enligt dottern.

– Det var otroligt mångfacetterat. Även när hon var hemma med oss barn under de åren var hon ute i svängen. Det var ett väldigt aktivt, mångfacetterat och roligt liv. Hon hade kul, säger artisten till tidningen.

Maj-Britt Tjörn blev 99 år. Hon sörjs närmast av dottern Anne-Lie och sonen Joakim Rydé.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS