A-
A+

Starka reaktioner efter Leif GW:s nya program

Arkivbild/TT
Kultur & NöjeNews55

Leif GW Perssons nya program i TV4 har skapat en livlig debatt, rapporterar Nyheter24.

Sarah Carlsson

I dokumentärserien “Leif GW och vargen” utforskar GW konflikten kring den svenska vargen. Det finns två läger i debatten: “På ena sidan de som värnar om vargens existens och rätt till fritt rörelserum och på andra sidan de som ser på vargen som ett skadedjur som gör större skada än nytta”, skriver TV4.

Det första avsnittet sändes i söndags och har redan lett till häftiga diskussioner.

“HUUUR kan ni göra ett sådant ensidigt program som att låta en herre från den äldre generationen komma till tals med sina fördomar! Svensk media sitter i knät på jägarmaffian. Gör ett program om tystnadskulturen inom jägarkåren och om hur vargar spårlöst försvinner och framförallt vilken nytta vargen gör!”, skriver en person på TV4:s Facebooksida.

“Jag som jägare och som lever med vargen inpå livet tycker GW är lite väl snäll när han beskriver situationen. Du som vargkramare ska nog vara glad över första avsnittet då det inte speglar den vardag många av oss lever med,” lyder en annan kommenterar.

En person ifrågasätter Leif GW Perssons kompetens och roll i programmet.

“Media lyfter enbart fram personer som demoniserar vargen! När ska biologer, ekologer, etologer och sakkunniga få komma till tals!!! Aldrig ett ord om att vargen är en förutsättning för ekologisk balans och en av nyckelarterna för biologisk mångfald! Jägare och deras jaktkompisar får alltid utrymme i TV4. Ni saknar objektivitet!”

“Not in my backyard”

Flera personer ifrågasätter fenomenet där många uttrycker sig positivt kring vargen så länge den inte finns i närheten av där de bor, och drar paralleller till vindkraftverk.

“Ju längre från varglänen man bor, desto mer varg vill man ha. Men råkar en varg förirra sig nära en storstad ylar samma människor om skyddsjakt! Samma fenomen som vindkraftverken, dom som vill ha dom vill inte själva bo i närheten. Kallas på engelska ” not in my backyard”…”.

TV4 har inte gett sig in i diskussionen men verkar moderera kommentarsfältet, skriver Nyheter24.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.