News55

TV4-programledare om sorgen: "Min pappa var rädd"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 05 jan. 2022

Programledare har sorg och står samtidigt inför en tuff utmaning i tv. Det skriver Cancerfonden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pär Lernström
Foto: Pontus Lundahl / TT

Pär Lernström och Arantxa Álvarez kommer att leda Cancerfondens gala “Tillsammans mot cancer” i TV4 den 10 januari. Det blir en extra utmaning för Lernström som förlorade sin pappa i cancer våren 2021.

– Det blir ett av de tuffaste programledarjobb jag gjort. I underhållnings-tv går man alltid vidare från de tunga berättelserna till annat. Här ska man hela tiden relatera till något som är svårt, berättar Lernström i en intervju med Cancerfonden.

För cirka två år sedan fick Pär Lernströms pappa veta att han hade lungsäckscancer. Han började med cytostatikabehandlingar som inledningsvis fungerade bra. Men efter den tredje omgången med cytostatika fick pappan beskedet att behandlingarna inte längre hjälpte. 

– Vi slänger oss mycket med fraser om ångest. Det här var ångest i dess värsta form. Två ögon som lever men som har gett upp. Min pappa var rädd, säger Lernström. 

När Pär Lernström var mitt uppe i semifinalen av “Talang” 2021 fick han beskedet att hans pappa hade gått bort.

– Jag stod där framför kamerorna, det var skitstressigt, det var hundar och jonglörer på scen och massvis att organisera. Plötsligt fick jag ett samtal: ”Han har precis tagit sitt sista andetag”.  

Landat i ett efteråt

ANNONS

Nu har programledaren tillsammans med hustrun Linda “landat i ett efteråt” och de håller liv i de ljusa minnen som finns. “Tillsammans mot cancer” i TV4 blir ytterligare ett minne för Pär Lärnström, som är hoppfull inför framtiden.

– En kombination av tidigare upptäckt och bättre behandling ger oss hopp. Det har varit många förbättringar. Tack vare forskning förändras prognoserna.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS