News55

Världens rikaste man har ångrat sig

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 juli 2022

Därför vill techjätten och tillika världens rikaste man Elon Musk inte längre köpa Twitter. Läs varför han drar tillbaka sitt bud och Twitter-ägarna är rasande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tesla- och SpaceX miljardären Elon Musk drog i fredagskväll svensk tid tillbaka sitt bud på 44 miljarder dollar för att köpa Twitter. Skälet är att han inte fått besked hur många fejkade konton det finns. Twitter menar att det är mindre än fem procent, men Elon tvivlar och tror det är betydligt fler.

Teslagrundaren Elon meddelade detta i ett brev till sociala mediaplattformens juridiska avdelning.

”Twitter har vägrat eller misslyckats med att lämna ut den informationen”, står i brevet.

”Ibland har Twitter ignorerat Musks förfrågningar, ibland har de förkastats på grunder som framstår som orättvisa, och ibland har de låtsats vara medgörliga genom att lämna fram ofullständig eller oanvändbar information.”

Efter beskedet föll Twitter-aktien genast fem procent och det spekulerades i om Twitter skulle acceptera en miljard dollar i upplösnings-avgift eller ta honom till domstol. Det dröjde inte länge innan Twitters styrelseordförande Bret Taylor twittrade svaret:

”Styrelsen är fast beslutna att få igenom transaktionen och det belopp som avtalats med Musk. Vi planerar att ta till juridiska medel för att se till att köpet går igenom”, skrev Bret Taylor, ordförande i Twitters styrelse, på den egna plattformen.

Det var i mars i år som Musk köpte upp nio procent av aktierna i Twitter och därmed blev den störste aktieägaren och erbjöds en plats i styrelsen, men Elon bestämde sig då att köpa hela företaget. Elon, som själv har över 100 miljoner följare, ville värna om yttrandefriheten och se till att Twitter inte censurerade vissa inlägg och konton sa han.

I mitten av maj ville Musk pausa hela köpet tills andelen fejkkonton redovisats. Sedan dess har det spekulerats i om köpet verkligen skulle bli av. Nu väntar en lång domstolstvist.

ANNONS

Källa: https://www.expressen.se/ekonomi/elon-musk-drar-tillbaka-twitterbud/

https://apnews.com/article/elon-musk-twitter-inc-technology-4193a27d86458952542dfa2176150a01

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS