News55

AB: "Högt tonläge ersätter logik"

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 07 juni 2022Publicerad: 07 juni 2022

Dagens misstroendeomröstning mot Morgan Johansson upptar flera av landets ledarsidor idag.

ANNONS
ANNONS

Aftonbladet går ut hårt mot oppositionsledaren Ulf Kristersson och anklagar honom för att inte bry sig om Sverige. Ledarskribenten drar sig till minnes förre kristdemokratledaren Göran Hägglunds uttalande för en vecka sedan om att “sakkunskap är till allt mindre nytta medan en rapp tunga premieras”. Man menar att det höga tonläget ersätter logik och gör det svårt att förstå motiven bakom misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson. En omröstning som kan få stora konsekvenser i en tid med krig i Europa och stigande inflation på hemmaplan.

DI:s ledare går ut i försvar av Ulf Kristersson och anklagar statsminister Magdalena Andersson för att agera ansvarslöst när hon hotar att avgå om Morgan Johansson fälls i dagens misstroendeomröstning. Ledaren pekar bland annat på att varken Olof Palme, Göran Persson eller Stefan Löfven satt sina regeringar på spel när deras ministrar ställts inför en misstroendeförklaring.

Även Svenska Dagbladet kallar Magdalena Anderssons agerande för ansvarslöst men menar samtidigt att det finns tid att reparera skadan.

Räddningen kan komma från riksdagens politiska vilde Amineh Kakabaveh. DN rapporterar nu på morgonen att det pågått intensiva förhandlingar inatt och att Kakabaveh lägger ned sin röst om Socialdemokraterna går ut offentligt och lovar hålla fast vid överenskommelsen från i höstas.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS