News55

Han må vara en go gubbe- Men här är de saker Glenn Hysén stör sig på mest

Artikelbild
Adam IHRSE/TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 okt. 2021

Mittbackspelaren Glenn Hysén var en av våra största fotbollsspelare under 80-talet med två guldbollar och 68 landskamper på sin meritlista. Han är också själva sinnebilden av den goa, glada göteborgaren och har flitigt förekommit i media de senaste åren. Nu berättar han i Expressen om de saker han stör sig mest på i vardagen

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Glenn Hysén, 61, är inte den som skräder orden utan är känd för att säga vad han tycker och tänker, tänker, ofta med en tvist. Och det är flera saker som är en nagel i ögat för den frispråkige göteborgaren. Bilar som står i vägen begriper han sig icke på alls till exempel.

– Det första som jag har blivit riktigt irriterad på är när bilar står i vägen för räddningstjänst och ambulans vid badplatser och annat. Hur tänker man? Ambulanser kan inte köra på klippor, precis. Om man drar det till ytterligheter kan det vara så att en ambulans inte kommer fram i tid och någon dör, berättar han i sin stående krönika i Expressen.

Att bo i Götet innebär även en del resande med spårvagn, även för en kändis som Glenn och ofta blir problem när mycket folk ska gå av och inte kan flytta på sig, det är ytterligare ett annat irritationsmoment han inte gillar och har uppmärksammat.

– Jag har varit med om detta hundratals gånger att jag försöker gå av men att det står tio personer i vägen och ska hoppa på. 

Även mobilprat högt där alla kan höra ens vardagsproblem är något han stör sig på. Glenn tycker nämligen att man får behålla sådant för sig och inte deklarera för hela världen vem man pratar med.

– På spårvagnarna kan det ibland vara folk som pratar riktigt högt också. Någon pratar och säger ”farsan han gjorde det och farmor har skilt sig”. Varför vill de att alla ska veta vad de pratar om? Det förstår jag inte mig på. Man kan väl skicka sms om det inte är livsviktigt.

Personer som pratar i mobilen med blicken rakt ner i telefonen är inte heller charmigt. Han stör sig rejält när folk inte tittar upp och ser vart de går. Glenn har vid flera tillfällen gått rakt in i en sådan person för att väcka dennes uppmärksamhet.

– Då tänker jag ”lyft huvudet, ditt pucko”. Men det är inget jag säger rakt ut. Då undrar jag om det är värt det när man ligger på Sahlgrenska med två brutna ben. Ibland tutar jag på sådana, när de bara går rakt ut.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS