News55

Lill Lindfors om vännerna som gått bort: ”De är ständigt närvarande”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 31 okt. 2021

Lill Lindfors må sjunga smittande musik men hon bär på en stor sorg över sina förlorade vänner.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Artisten Lill Lindfors, 81, har släppt låtar som ”En sån karl”, ”Du är den ende” och ”Musik ska byggas utav glädje” men privat har det inte alltid varit lika roligt då döden, under en period, var väldigt närvarande. Kollegorna Brasse Brännström, Magnus Härenstam och Lars Amble gick bort under en period på två år.

– Det var ett väldigt tungt år. Jag blir påmind om döden då det gång på gång händer, har hon berättat i programmet ”Réenes brygga”.

Lill inledde en affär med Brasse medan hon fortfarande var gift med Peter Wester som hon har dottern Petronella med och Brasse och Lill levde sedan tillsammans i elva år.

– Brasse var ganska blyg. Men han var blixtrande snabb i huvudet och kunde vara väldigt rolig och kreativ, Vi hade det väldigt bra de första åren. Vi hade det jättefint. Det var den bästa perioden i våra liv, har hon sagt i podden ”Nemo möter en vän”.

Revystjärnan var även delägare och teaterdirektör till Maximteatern i Stockholm tillsammans med Brasse, Magnus och Lars och är det något Lill har tagit med sig i livet så är det vikten av att berätta för människor vad de betyder medan de lever.

– Jag har tänkt mycket kring att man ska försöka hinna säga till människor vad de har betytt för en. Säga att de varit en stor del av ens liv och att de spelat en stor roll, säger hon.

Tyvärr hann hon inte berätta hur mycket de tre kollegorna betytt för henne men numera vet hon exakt vad livet går ut på.

– Livet går ut på att inte slösa med energi och att i varje ögonblick se och uppleva. Att uppleva, det är vad livet går ut på. Det ligger i ordet redan. Uppleva.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS