News55

Mona Seilitz om sin största önskan: ”Jag grät ända in på operationsbordet”

Artikelbild
JanerikHenriksson/TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 17 okt. 2021

Hon underhöll med både skärpa och humor och fick många att skratta. Men hennes stora sorg bar hon på ända fram till sin död.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Framlidna komediennen Mona Seilitz slog igenom för allmänheten i TV-serien ”Sinkadus” men hade redan innan det setts i teateruppsättningar som ”Tuta och kör” och ”Är du inte riktigt fisk?” och hyllades unisont för sitt sätt att balansera sin humor och allvar.

Skådisen gifte sig tre gånger men förblev barnlös genom livet då hon genomgick en svår abort som 33-åring. Hon träffade en ny pojkvän efter att hennes äktenskap gick i krasch, en pojkvän som inte ville behålla barnet, vilket fick förödande effekter.

Ingreppet blev så komplicerat att hon senare inte kunde få barn, något hon sagt till Expressen 1983.

– En abort är ett väsentligt mycket större ingrepp i ens liv än i ens kropp. Jag grät ända in på operationsbordet, har hon berättat.

Under hela sitt liv, fram till sin död har Mona sörjt förlusten av ett barn, som kompensation skaffade hon ett fadderbarn i Ryssland men kom aldrig över saknaden att få ett eget barn

– Hon ältade det inte, men hon tog upp det då och då. Hon kunde inte få barn efter aborten, har hennes bästa vän, Erik Larsson, berättat för Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS