News55

Kvinna stal 1,2 miljoner av 88-åring - döms till fängelse

Artikelbild
VƒSTER≈S 20130421
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 29 feb. 2016Publicerad: 29 feb. 2016

Den 29-åriga kvinnan hävdar att 88-åringen skänkte henne 1,2 miljoner kronor och ville gifta sig. Hovrätten dömer dock i linje med mannens berättelse om hur kvinnan - som var hans städerska - förde över pengarna till sitt eget konto med hjälp av hans bankdosa. Kvinnan döms nu till ett år och nio månaders fängelse.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Vi är helt nöjda med domen, det blev precis som vi ville, säger Christoffer Järneström, ombud och målsägandebiträde till den 88-årige man som blivit av med 1,2 miljoner kronor.

Den 29-åriga kvinnan döms till fängelse i ett år och nio månader för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Hon ska även betala 1 180 000 kronor i skadestånd till mannen.

Berättelsen som 88-åringen gett skiljer sig markant från kvinnans. Hon hävdar att de fick kontakt på en dejtingsajt och att de kom överens om att träffas. Efter att de hade umgåtts några gånger fick hon nyckel till mannens hus och hon folkbokförde sig även på hans adress.

“Kärleken har ingen ålder”

Den 29-åriga kvinnan hävdar att de inledde ett kärleksförhållande och kom under sina två dryga månader av umgänge överens om att gifta sig. Hon säger att det var den 88-årige mannen som bad henne lämna in en hindersprövning till Skatteverket och därför skrev hon även under med hans namn. Kvinnan poängterar att “kärleken inte har en ålder” och att 88-åringen ville hjälpa henne med ekonomin då hon hade stora skulder till ett gäng “fel människor”. Så förklarar hon de banköverföringar som gjorts via hennes mobil och hans bankdosa, från hans konto till hennes, på sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

Träffades på dejtingsajt

Den 88-årige mannen säger dock att kvinnan befunnit sig i hans hus med syftet att städa. Han har förvisso registrerat sig på en dejtingsajt eftersom han känner sig mycket ensam och det var där han träffade kvinnan, som sedan blev hans städerska. Hon övernattade även i hans hus, fick en egen nyckel och har på detta sätt kunnat leta reda på hans bankdosa samt koden till den.

Nekar till kärleksförhållande

Mannen nekar till att han och kvinnan haft ett förhållande eller talat om giftemål, “han är immun mot flickor som försöker kontakta honom och han aktar sig för att titta på flickor”, står det i domen.

Vidare nekar 88-åringen till kännedom om kvinnans ekonomiska bekymmer och säger att han inte godkänt någon banköverföring till hennes konto. Det var när han märkte att pengar försvunnit som han kontaktade polisen, som då inledde en förundersökning.

Kvinnan förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat bedrägeri och stöld. News55 söker kvinnans advokat.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS