News55

Lisa Holm-åtalet skjuts upp - igen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 16 okt. 2015Publicerad: 16 okt. 2015

Åtalet i Lisa Holm-utredningen skjuts upp ytterligare eftersom advokaten till den misstänkte 35-åringen behöver mer tid på sig att gå igenom förundersökningen som är på drygt 2 000 sidor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var tänkt att åtal skulle väckas runt den 21 oktober, en onsdag, men på grund av att 35-åringen behöver få förundersökningen tolkad skjuts datum för åtal upp, ännu en gång.

– Jag vet inte exakt datum men jag behöver i alla fall till och med torsdagen på mig, säger advokat Inger Rönnbäck till News55.

      LÄS MER: Spaningsledaren – bevisläget är mycket gott

Ända sedan 17-åriga Lisa Holm mördades i somras har många frågetecken florerat, inte minst i media. Rykten om hur kroppens tillstånd var när den hittades, hur Lisa Holm mördades och mer därtill är information som enbart spaningsledare Lars Johansson och några till, vet svaren på.

“Det slutar inte här”

– Det ringde en tidning hit igår och ställde några frågor till en av oss som ju arbetar med detta, helt plötsligt blir han omnämnd som en “källa med insyn” i tidningen. Istället för att bara skriva hans namn? Då verkar det som om någon av oss läcker till media, så är det inte, förklarar Lars Johansson.

      LÄS MER: Kriminalkommissarie – felaktiga Lisa Holm-uppgifter stör utredningen

Förra veckan lämnade Lars Johansson och spaningsgruppen över delgivningen och förundersökningsprotokollet på drygt 2 000 sidor till den misstänkte 35-åringens advokat. Men Lars Johansson säger att det slutar inte här.

ANNONS

– Det kan vara så att advokaten behöver få någonting kompletterat och oavsett hur det går i tingsrätt blir det med stor sannolikhet överklagan.

Det är åklagare Lars-Göran Wennerholm som kommer sätta nytt datum för när åtal ska väckas. News55 har sökt Lars Göran Wennerholm.

Artikeln uppdateras. 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS