News55

Då kan Facebook släckas ner i Europa

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 feb. 2022

Både Facebook och Instagram kan komma att stängas ner, om man får tro Metas egna rapport. Det rapporterar SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Meta hotar att stänga ner sina plattformar Facebook och Instagram i Europa om det inte kommer ett nytt avtal för dataöverföringar. EU:s lagstiftning hindrar Meta från att överföra användardata till USA och enligt företaget är den funktionen avgörande för att annonsering och tjänsterna överlag ska fungera. 

”Om vi inte kan överföra data mellan länder och regioner där vi är verksamma, eller om vi är begränsade från att dela data mellan våra produkter och tjänster, kan det påverka vår förmåga att tillhandahålla våra tjänster, sättet på vilket vi tillhandahåller våra tjänster eller vår förmåga att rikta in annonser. Om vi inte når nya avtal under 2022 kommer vi sannolikt inte att kunna erbjuda ett antal av våra viktigaste produkter och tjänster, inklusive Facebook och Instagram, i Europa”, står det i rapporten.

Men enligt SVT:s techkorrespondent Alexander Norén så är hotet inte särskilt realistiskt. 

– Det låter osannolikt att de skulle släcka ner Facebook och Instagram i Europa. Facebook skulle förlora en stor marknad och många i Europa, främst småföretagare som använder plattformarna för annonsering skulle bli rätt förbannade. För att inte tala om alla användare. Jag tror inte att det kommer att hända, säger han i SVT.  

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS