News55

Därför skapade Facebook-bugg panik

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 maj 2023

Brukar du snoka runt bland bekantas profiler på Facebook? Då bör du nog kolla om det skett några förändringar på ditt konto.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tekniska problem skapade panik hos nyfikna Facebook-användare i fredags. En bugg i Facebook-appen gjorde att en vänförfrågan kunde skickas ut automatiskt så fort man gick in på en persons profil. Inte helt optimalt för självutnämnda privatdetektiver och många menar att händelsen innebär “slutet för stalkning”, skriver The Daily Beast.

”Som en person med ett stort problem med nyfikenhet så är den här automatiska vänskaps-buggen väldigt läskig och inte schysst enligt mig. Jag vill bara veta exakt allt om alla. Är det ett så himla stort brott?”, skriver en person på Twitter rapporterar GP.

Efter att användare världen över reagerat på problemet och uppmärksammat det i sociala medier agerade Meta och åtgärdade problemet.

– Vi har nyligen fixat en bugg som är kopplad till en app-uppdatering, som gjorde att en del Facebook-vänförfrågningar skickades av misstag, sa en talesperson för Meta till The Daily Beast.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS