News55

Därför tvingas SVT-profil bort från “Go’kväll”

Otti Haukebö, känd från "Hotell Romantik" i SVT, har gått bort.
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 feb. 2022

En uppskattad programledare tvingas snart att sluta på "Go'kväll". Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pia Herrera är en av programledarna för “Go’kväll” och har haft rollen i fem år. Men i maj slutar hon med det populära programmet. 

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vadå sista? Det visade sig att en medarbetare får ha en så kallad programanställning i max tre år, och hamnar dessutom i karantän i tre månader därefter.

– Eftersom jag måste överleva ekonomiskt vågar jag inte riskera att stå utan jobb under årets svåraste månader – januari, februari och mars. Därför tog jag beslutet att lämna ”Go’kväll” redan till sommaren för då har jag chans att hitta ett sommarjobb, berättar Herrera för Aftonbladet

Programledaren förklarar att det inte var hennes val att sluta och att hon är jätteledsen, men att hon måste säkra sin ekonomi. 

– Efter totalt fem år som programledare på ”Go’kväll” ser ju jag mig själv som en del av programmet och så plötsligt är jag inte det. Det känns mycket, mycket sorgligt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS