News55

Kvinnlig arbetsförmedlare sextrakasserade chefen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 01 sep. 2015Publicerad: 01 sep. 2015

Kvinnan blir uppsagd efter att ha skickat 4 000 facebookmeddelanden och grovt sexuella bilder.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En kvinna som varit anställd vid arbetsförmedlingens kontor i Stockholm har under två års tid skickat ungefär 4 000 meddelanden via Facebook till sin manliga chef och blir nu efter en anmälan till Personalansvarsnämnden uppsagd från sin arbetsplats.

Bland annat har kvinnan skickat meddelanden av “grov sexuell, intrigerande och provokativ karaktär samt lättklädda och avklädda fotografier på sig själv”, det står i anmälan.

Chefen upptäckte inte meddelandena förrän han blev vän med en gemensam kollega på Facebook. Då kunde han se vad kvinnan skrivit till honom.

“Chefen lämnade över telefonen till sin kollega och under tiden kollegan läste meddelandena kom nya meddelanden”.

Oenig personalansvarsnämnd

Enligt anmälan har kvinnan också i verkligheten sökt kontakt med chefen på ett sätt som inte uppskattats. Chefen har uppgett att han känt sig kränkt av och tagit mycket illa vid sig av hennes beteende.

Nu avskedas kvinnan av en oenig personalansvarsnämnd. Två ledarmöter menar att kvinnans sextrakasserier istället för uppsägning kunnat stanna vid ett “väl tilltaget” löneavdrag.

Nolltolerans

Carola Fransson är tillförordnad chefsjurist vid arbetsförmedlingens juridiska avdelning.

– Vi har ju en policy som talar om nolltolerans för kränkande särbehandling, trakasserier, sexuella trakasserier eller repressalier och det gäller samtliga medarbetare, både män och kvinnor, säger hon till News55.

– Vi jobbar kontinueligt för att informera anställda och kontorschefer om denna nolltolerans, detta ska inte förekomma, säger Carola Fransson.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS