News55

60-åring kuggade uppkörningen 17 gånger - erbjöd mutor

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 nov. 2017

Gång på gång misslyckades den 60-årige mannen med att ta körkort - 17 gånger närmare bestämt. Till slut var han så desperat att han erbjöd sin uppkörningsledare 500 kronor i utbyte mot körkortet, det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 60-årige mannen från Malmö struntade i väjningsplikten, körde mot rött och vinglade med bilen under sin 17:e uppkörning. Han var en trafikfara, menade uppkörningsledaren. Men 60-åringen gav inte upp så lätt och erbjöd istället uppkörningsledaren 500 kronor i utbyte mot att han fick sitt körkort, det skriver Expressen.

– Jag undrar om det finns en svartlista som avgör att jag inte får körkort, säger 60-åringen till Expressen och beskriver sig själv som en mycket bra bilförare.

       LÄS MER: Vad är det för fel på karlar i trafiken?

Tog fram en sedelbunt

2015 kuggades 60-åringen för första gången och när han två år senare fick sitt 17:e nej tog han fram en bunt med femhundralappar.

– Jag har aldrig tidigare i min tjänsteutövning utsatts för att någon velat ge mig pengar, säger uppkörningsledaren i polisförhör och fortsätter:

– Han var inte på något sätt otrevlig eller hotfull, utan verkade bara vara väldigt besviken efter att ha fått ett negativt beslut.

Men den 60-årige mannen menar däremot att han bara sträckte sig efter sin mobil. Att han hade för avsikt att muta uppkörningsledaren stämmer inte, menar han.

ANNONS

– Det stämmer inte alls. Varför skulle jag göra det? Jag hade ju redan blivit underkänd. Om jag hade velat muta hade jag väl gjort det innan uppkörningen? säger mannen.

Trots det väcks nu åtal mot mannen.

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS