News55

Agnes Wold: ”Hur kan en politiker fatta hur man skulle göra”

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 13 mars 2022

Läkare och biolog Agnes Wold har gett svar på tal efter Coronakommisionens slutbetänkande till regeringen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var drygt två veckor sedan som Coronakommisionen överlämnade sitt slutbetänkande till socialminister Lena Hallengren (S). I slutbetänkandet riktar kommissionen kritik mot regeringen för att man anser att de gett Folkhälsomyndigheten för mycket makt och utrymme i beslutsfattandet. I TV4s program Efter Fem får Agnes Wold frågan vad hon tycker om kommisionens granskning och slutgiltiga dom.  

Agnes Wold menar att för henne som läkare och biolog är det svårt att förstå hur man kan tycka det är rimligt att låta några andra än experterna sköta dessa frågor. 

– Hur en politiker skulle fatta hur man skulle göra, det förstår jag inte.  

Agnes menar att Folkhälsomyndigheten har arbetat med just den här typen av frågor under många år. De har under en lång period bevakat olika sjukdomar och är experter och specialutbildade på sitt område. Hon tycker därför att strategin att låta Folkhälsomyndigheten fatta många av besluten har varit helt rätt.   

Något som Agnes Wold och Coronakommisionen är eniga om är att de båda tycker det var bra att man valde att inte stänga de svenska skolorna. Vad Sverige däremot inte gjorde var att etablera några egentliga konsekvenser eller straff om man till exempel anordnade en större fest eller dylikt. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS