News55

Andersson knackar dörr: "Finns ett allvar"

Artikelbild
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson knackade dörr i bland annat Upplands Väsby och diskuterade politik med väljare dagen innan valdagen. (Foto: Oscar Olsson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 08 juni 2024Publicerad: 08 juni 2024

Magdalena Andersson ser med oro på hur EU-parlamentet kan komma att formeras efter valet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vi lever i en tid där det är en konflikt mellan demokratiska och mer auktoritära krafter.

Socialdemokraternas partiledare kampanjade på lördagen i de norra delarna av Stockholms län. För Andersson är direktmöten särskilt viktiga i slutspurten – för att få ut folk på banan och locka osäkra väljare.

Peppar, peppar. Det känns som att det finns ett allvar i den här valrörelsen på ett sätt som det inte varit i andra EU-valrörelser, vilket kan tala för att det blir ett ökat valdeltagande, säger hon i samband med dörrknackning bland villorna i ett soligt Upplands Väsby.

Ytterhögerpartier väntas gå framåt. Moderaterna har öppnat för samarbete i sakfrågor i den riktningen, men inte med ryssvänliga partier. Sverigedemokraterna kan tänka sig dialog med alla om exempelvis migrationen. Det oroar Magdalena Andersson.

Ulf Kristerssons oförmåga att stänga dörren ens mot rysshögern är häpnadsväckande. Ryssland bedriver inte bara sitt krig på slagfältet i Ukraina, de gör det också via krafter i Europa för att splittra oss inifrån, säger hon.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS