News55

Anställda om Ingvar Oldsberg: "Han är en mobbare"

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 dec. 2017

Ingvar Oldsberg får inte längre leda TV4:s populära program "Bingolotto". Programledaren har medgett att han har betett sig auktoritärt under inspelningarna, men enligt flera anställda var det mycket värre än så, det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter att en internutredning vittnade om allvarliga arbetsmiljöproblem på produktionsbolaget Warner Bros under inspelningarna av det populära TV-programmet “Bingolotto” fick programledaren Ingvar Oldsberg gå med omedelbar verkan. Flera av de anställda vittnar om en ohållbar arbetssituation, skriver Expressen.

– Han har trakasserat, mobbat, skällt ut och varit fullständigt oförutsägbar. Om han själv har gjort fel har han skällt ut någon annan. Folk har gått runtomkring i flera år och blivit så trakasserade och haft ont i magen. Han öppnar ett samtal med att trycka dit någon, det är hans sätt, säger en person till Expressen.

      LÄS MER: Ingvar Oldsberg behåller lönen

“Det är bara Donald Trump som är värre”

En annan uppgiftslämnare beskriver hur Ingvar Oldsberg reagerade när de ville säga upp en medarbetare.

– Han rev upp himmel och jord och hotade med att sluta. Han fick således Folkspel att hosta upp väldigt mycket pengar för att behålla den här personen. Ingvar är den mest manipulativa människan som någonsin gått i ett par skor, det är väl bara Donald Trump som är värre, säger personen till Expressen.

– Han är en mobbare, säger ytterligare en person och beskriver hur Oldsberg bjöd alla utom en medarbetare på fest.

Men Ingvar Oldsberg delar inte bilden av sig själv som en mobbare.

ANNONS

– Mobbning förekommer inte. Att man som programledare för ett program måste vara auktoritär är en självklarhet. Du måste kunna leda det så som om du själv vill leda det, säger han till Expressen och fortsätter:

– Det man kan säga i generella ordalag är, att ska man leda ett program så gör man det utifrån sina egna idéer, uppfattningar och visioner. Och om man då stöter på människor som säger att “så här har vi aldrig gjort förut”, då är det klart att någon kan känna sig kränkt. Men det är inte mer med det än det är i ett omklädningsrum i fotboll. Så oerhört mycket allvarligare kan det inte vara.

       LÄS MER: Oldsberg sparkas från “Bingolotto”

Oldsberg: “De är ynkryggar”

Enligt Ingvar Oldsberg har han ännu inte fått veta bakgrunden till att TV4 har sagt upp honom. De som har beskrivit arbetssituationen på “Bingolotto” som ett skräckvälde har han inte mycket till övers för.

– De är ynkryggar. Det är en total svaghet och obalans. Då kan man gå ut under tiden och framföra det och inte komma nu i efterhand via pressen. Det tycker jag är upprörande. Man kan framföra vad man vill, men rent generellt tycker jag att de är ynkryggar, säger han.

Från TV4:s håll är man förtegen och vill inte kommentera några detaljer i utredningen. TV4 har dock betonat att Ingvar Oldsberg inte anklagas för sexuella trakasserier, skriver Expressen.

“Av respekt för alla inblandade kan vi inte gå in på några detaljer. Produktionsbolaget har informerat Folkspel och TV4 om de allvarliga arbetsmiljöproblem som funnits i produktionen. Den fakta som vi tagit del av från produktionsbolagets utredning är tillräckligt allvarlig för att fatta beslutet att med kort varsel byta programledare”, skriver Åsa Barsness, kommunikations- och hr-direktör på TV4-gruppen, i ett sms till Expressen.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS