News55

Bedragare tömde äldres bankkonton

Artikelbild
STOCKHOLM 20080409
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 29 aug. 2017Publicerad: 29 aug. 2017

Flera äldre har blivit bestulna på sina bankkort i Rättviks kommun och därefter har deras konton länsats på stora summor pengar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För drygt en vecka sedan i Rättviks kommun drabbades åtminstone fyra pensionärer av att deras bankkort blev bestulna. Kort därefter har deras bankkort tömts på pengar, det skriver dt.se.

– Det här är prioriterade fall eftersom de drabbade tillhör en utsatt grupp, säger förundersökningsledaren Björn Sundin.

En av de drabbades släktingar berättar att någon tagit sig in hos den äldre släktingen och stulit både mediciner och en plånbok innehållande dennes bankkort. Därefter har pensionärens konto länsats vid olika tillfällen under ett kort tidspann.

– Det handlar om femsiffriga belopp, säger den drabbades anhörige till dt.se.

Polisen har mottagit fler anmälningar om liknande brott mot äldre i flera kommuner i Dalarna och polisen utreder just nu fyra liknande fall i Rättvik.

      LÄS MER: Äldre man tvingades att ta ut pengar

Att brotten skett i samma område inom ett kort tidspann talar för att det finns ett samband mellan fallen.

– Vi ser mycket allvarligt på brott mot utsatta grupper – dit vi räknar äldre – och prioriterar utredningen av de här ärendena, säger kriminalkommissarie Björn Sundin, som leder förundersökningen.

ANNONS

Den anhörige berättar att det värsta för dennes anhörige är känslan av otrygghet.

– För min släkting är kvällarna värst, när det blir tyst och stilla, avslutar han till dt.se.

Björn Sundin understryker att polisen just nu satsar resurser på utredningen och tror att chanserna till att klara upp brotten är goda.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS