News55

Börje Salming vill främja sunda alkoholvanor i jul

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 dec. 2016

Före detta hockeyproffset Börje Salming, 65, slår ett slag för medvetna alkoholvanor i jul med kampanjen "Vit jul". Det rapporterar Gefle Dagblad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Folkhälsomyndigheten växer mellan fyra och fem barn per skolklass i en familj där minst en vuxen dricker för mycket. Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO:s kampanj “Vit jul” syftar till att få föräldrar att att bli mer medvetna om sina alkoholvanor, inte minst såhär i juletid, skriver Gefle Dagblad

– Många barn far illa över jul när föräldrarna dricker för mycket, säger Börje Salming, före detta hockeyproffs och ambassadör för kampanjen “Vit jul” sedan tio år tillbaka, till Gefle Dagblad.

För Börje Salming är det självklart att ställa upp om ett barn far illa, säger han och i egenskap av förälder tänker han alltid ett extra varv när han dricker i barnens närvaro.

– Jag är inte nykterist, jag tycker om att må bra och ta en öl och en snaps. Men julen är en högtid för hela familjen, då kan man inte kröka på som om man är med sina kompisar, man måste ta hänsyn till barnen och se till att de är glada och mår bra, säger han.

– Ta det lugnt. Visst kan man kanske dricka en julöl, men om du inte kan hantera alkoholen så ska du ge fan i den, säger Börje Salming till Gefle Dagblad.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS