News55

Därför polisanmäls SD-topp

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 okt. 2021

En riksdagsledamot polisanmäls och enligt anmälaren har det funnits fara för hans liv och hälsa. Det rapporterar DN.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Riksdagsledamoten Björn Söder (SD) spred tidigare i oktober en bild på Twitter, där det ser ut som att journalisten Henrik Arnstad hotar Sverigedemokrater och vill skjuta dem med pilbåge. 

”Någon som vet om detta är fejk? Det är Stefan Löfvens rådgivare och expert som påstås ha uttalat sig så här”, skrev Söder då han delade bilden. 

Bilden som är från 2015 fick åter spinn i samband med dådet i Kongsberg, där gärningsmannen bland annat var utrustad med pilbåge. Det hotfulla budskapet på bilden är skrivet av någon som tidigare har utgett sig för att vara Henrik Arnstad. 

– Personen skrev saker i mitt namn 2015. Jag fick en massa hat och hot redan då och polisanmälde det mesta och det dog ut så småningom. Men så började den här bilden cirkulera i olika högerkretsar nu efter de hemska morden i Norge, har Arnstad tidigare berättat för DN.

Nu har journalisten polisanmält Björn Söder för förtal. 

“Många av de som tog del av Söders uppgift läste den i ljuset av de fruktansvärda händelserna i Norge. Genom bilden pekas jag ut som brottslig eller klandervärd i mitt levnadssätt, som är ägnat att utsätta mig för min omgivnings missaktning. Det var inte försvarligt att sprida denna uppgift”, står det i anmälan enligt DN.

Henrik Arnstad skriver i anmälan att bilden är ärekränkande, och eftersom Söder har så många följare på Twitter så har bilden fått stor spridning och är därför ”potentiellt farlig för mitt liv och hälsa”.

Foto: Per Groth / TT
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS