News55

Falsk elektriker gripen - lurade äldre på stora summor

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 maj 2016Publicerad: 09 maj 2016

Den man som stulit från äldre i Västsverige genom att utge sig för att vara elektriker tros ha gripits.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den bluffande ”elektriker” som gripits misstänkt för att ha lurat äldre tros ingå i en större liga äldrebedragare, enligt GT som berättar om hur en 90-årig man i Varberg tidigare i våras fick besök av en man som uppgav sig vara där för att kontrollera elen. Den okände mannen krävde betalt för ”kontrollen”, men 90-åringen lät sig inte luras.

Ända sedan början på året har falska elektriker härjat runt om i Västsverige och i januari utsattes fyra äldre personer under ett och samma dygn.

      LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre

Stal äldres kreditkort

Mannen som gripits häktades enligt Claes Persson som är handläggare på polisens circa-grupp, som utreder seriebrott mot äldre,  för flera fall av grovt bedrägeri mot butiker. Man tror att bedrägerierna har genomförts med hjälp av kreditkort som stulits från de äldres hem.

– Ibland vill man ha betalt för sina tjänster. Alla har inte alla gånger kontanter, utan då vill man ha ett kort. Man uppmanas att slå en kod på någon mekanism. De får med sig både kort och kod. I något fall har man lämnat ett annat brottsoffers kort, säger Claes Persson till GT.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS