News55

Föreningen varnar: Håll era katter inne

Artikelbild
STOCKHOLM 2015-11-05
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 juni 2016Publicerad: 09 juni 2016

En kattplågare går lös i Göteborg. Föreningen Arödskatterna har utfärdat en varning och ber ägare hålla sin katter inomhus efter att två katter inom loppet av en kort tid fallit offer för brutal tortyr.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

GÖTEBORG. Det var i början av juni som katten Sally blev utsatt för ett sexualsadistiskt övergrepp. Den 2,5 år gamla katten hade blivit uppskuren och fått svansen sönderdragen, någonting som uppmärksammats på föreningen Arödskatternas Facebooksida och av tidningen Expressen.

Ytterligare en katt hittad

Sally var tvungen att avlivas på grund av sina skador.

– Det är så sjukt och rått och brutalt. Jag hoppas att vi når ut till allmänheten så att de är vaksamma, sade Sallys Husse Peter Werme, till tidningen.

Nu har det hänt igen. Föreningen Arödskatterna har uppmärksammat ytterligare ett fall där en katt hittats med skador som liknade Sallys. Katten var redan avliden när den hittades och föreningen har nu utfärdat en skapt varning till alla kattägare i Göteborg:

“Håll era katter inne. En kattplågare går lös. En katt föll offer för mördaren för några dagar sedan. Uppskuren och svansen nästan helt av. Hon fick senare somna in. Detta skedde i Partille, Sävedalen. Ännu en katt har fallit offer för kattmördaren. Katten hittades i dag i Rannebergen, Angered. Även denna uppskuren och svansen I två delar och tyvärr död.”

“När och var sker det härnäst?”

– Det här har ju hänt med bara några dagars mellanrum. Min känsla är bara: När och var sker det härnäst? säger en av personerna bakom föreningen, Helena Lindström, till Expressen.

ANNONS

Föreningen vädjar till allmänheten att hålla ett öga både på sina egna och andras katter. Djursjukhuset och Sallys ägare har båda anmält det som skett till polisen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS