News55

Göran Perssons grannfejd är över

Artikelbild
Göran Persson och Anitra Steen anmäldes för hemfridsbrott. Steen åtalades men frias nu i en dom från Nyköpings tingsrätt. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 nov. 2016

Den långdragna tvist som pågått mellan å ena sidan Anitra Steen och Göran Persson och å andra sidan det par som hyr en sommarstuga på deras tomt, har kommit till ett juridiskt slut.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sedan ett antal år tillbaka har den före detta statsministern Göran Persson och den tidigare vd:n för Systembolaget Anitra Steen, legat i grannfejd med det par som arrenderar ett hus på Perssons och Steens mark i Flen.

      LÄS MER: 99-åring nekades plats på boende – fick rätt i domstol

Dramatiska vändningar

Tvisten har sin grund i oklarheter gällande var gränsen mellan grannarnas tomter går och består av två delar. Anitra Steen stämdes 2015 för hemfridsbrott efter att hon fotograferat inne på grannarnas tomt, men friades dock efter att hovrätten bedömde att ingenting tydde på att hon hade för avsikt att begå brott.

Bråket om arrendeavtalet slutade i Nyköpings tingsrätt där Göran Persson krävde att grannarnas tomt skulle förminskas, men rätten ville annorlunda och kom fram till en förlikning mellan parterna.

      LÄS MER: Allt färre beviljas personlig assistans

Stora kostnader för paren

Den friande domen för Anitra Steen i hovrätten innebär att grannarna ska betala över 48 000 kronor i rättegångskostnader till Steen, medan förlikningen i tingsrätten innebär att Steen och Persson är skyldiga att betala 20 000 kronor till grannarna.

Tvisten är därmed juridiskt avslutad.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS