News55

Här blev kvinna inlåst på toalett i fyra dygn

En kvinna satt instängd på en toalett i fyra dygn. Hon får ingen kompensation från bostadsbolaget.
En kvinna satt instängd på en toalett i fyra dygn. Hon får ingen kompensation från bostadsbolaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix /
News55
News55
Uppdaterad: 22 mars 2024Publicerad: 22 mars 2024

En kvinna blev inlåst i fyra dygn på en toalett. Hon får dock ingen ersättning för den hemska upplevelsen, som inträffade under julhelgen. Det rapporterar Hem och Hyra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kvinnan som är 69 år hade tidigare påtalat för en vaktmästare för MKB, som är ett allmännyttigt bolag i Malmö, att låset var trögt. Bedömningen som gjordes var att låset fungerade som det skulle. Det var på juldagen som hon besökte toan igen men nu gick det inte öppna alls. Efter fyra dagar kom hon ut efter att hennes barn brutit upp dörren, berättar Hem & Hyra.

Hyresvärden MKB har bytt ut dörren men kvinnan tycker inte att hon har fått tillräckligt med upprättelse som vill ha ersättning för lidandet, både det fysiska och psykiska.

Får ingen kompensation

MKB har sagt nej till att kompensera kvinnan.

— Att kontrollera alla toalettvred eller lås gör vi inte och det är inte något vi har ansvar för att göra heller. Men har man något i sin lägenhet som inte fungerar då har man ansvar för att felanmäla det. Och det kan vara om låset inte funkar till exempel, säger Margaretha Söderström som är kommunikationschef på MKB.

MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med 26 400 lägenheter och kommersiella lokaler, tillika det största fastighetsbolaget i Malmö.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS