News55

Här blir 90-årig kvinna lurad av falska poliser

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 maj 2022

En kvinna i 90-årsåldern utsattes i helgen för två bedragare som tog sig in i hennes hem och som uppgav sig vara poliser, det rapporterar Göteborgs Posten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sent på fredagskvällen utsattes en kvinna i 90-årsåldern för bedrägeri. Under kvällen ringde en man till kvinnan som uppgav sig vara från polisen. Han ringde kvinnan med anledning av att ”det varit inbrott i flera lägenheter i fastigheten hon bor i”. Under samtalet nämnde mannen flera familjer som kvinnan kände igen, vilket gjorde hans historia mer trovärdig.  

”Polisen” meddelar kvinnan att någon behöver komma till hennes hem för att fotografera hennes värdesaker. Under tiden den andra personen går runt i hennes lägenhet bes hon sitta och vänta i hallen. Mannen som tar sig in i lägenheten är en yngre man, visar upp någon slags polisbricka och bär en kavaj. Han får med sig hennes bankkort, smycken och andra värdesaker när han går.  

Efter att polisen fått larm på lördagsmorgonen anländer en patrull till lägenheten. Polisens presstalesperson i Region Väst, Fredrik Svedemyr, berättar för Göteborgs Posten att kvinnan och hennes anhöriga var skärrade. 

Polisen vill varna för att den här typen av brott kan hända andra. 

– Vi jobbar inte på det sättet och det är tragiskt att man kan utnyttja personer i en svag position på det här sättet. 

Ännu är ingen person gripen och det är fortfarande oklart om bedragarna har lyckats ta ut några pengar från bankkortet. 

Text: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS