News55

Hasse Andersson: Kroppen rasade ihop

Artikelbild
ÖREBRO 20150226
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 mars 2016

Artisten Hasse Andersson pratade i Efter tio om depression och att gå in i väggen. – Jag trodde först att det var en hjärtinfarkt, men det handlade om en total kollaps.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När artisten Hasse Andersson gästade Malou von Sivers i onsdagens Efter tio blev det bland annat ett samtal om den enorma succé han gjorde i fjolårets melodifestival med sin ”Guld och gröna skogar”.

Men det kom även att handla om risken att råka ut för utbrändhet i en tillvaro i ständigt högt tempo.

De första tecknen märkte Hasse Andersson av redan i samband med det stora genombrottet med låten ”Änglahund” 1982. Året därpå följde en sommarturné där Hasse Andersson hade 64 spelningar på 62 dagar. Men sedan hände något dramatiskt.

      LÄS MER: Så här kan vi bota ohälsa med musik

“Läkarna sa att jag skulle ta det som en varning”

– Kroppen rasade ihop. Jag trodde först att det var en hjärtinfarkt, men det handlade om en total kollaps. Läkarna sa att jag skulle ta det som en varning.

Hasse Andersson insåg att han var tvungen att ta det lite lugnare men drabbades i samband med att kroppen sa ifrån av något som främst kunde liknas vid en depression.

– I det läget dog även min far och sedan min kompis Kalle Pedal, det blev väldigt mycket tråkigheter på samma gång. Jag började känna mig osäker; ”Är det så här det ska vara nu? Är det detta som är livet?”. Men det rättar ju till sig igen, det är det som är så fantastiskt med livet – man knuffas på något vis dit man ska.

ANNONS

Har lärt sig säga nej

      LÄS MER: Belfrage möter Hasse Andersson: “Nu har det blivit revansch!”

Hasse berättade att han med åren lärt sig att säga nej för att inte gå in i väggen. Att han i förväg bestämt hur många spelningar han ska göra under året.

– Så får det vara, så att jag och Monica kan åka ut med båten, spela lite golf, resa till Danmark och gå ut med hunden. Man måste stoppa in de dagarna, de dagarna är mina egna.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS