News55

Hyresgäst använde cykel som "kylskåp" – förvarade kyckling i korgen

Hyresgäst använde cykel som kylskåp - la kyckling i korgen
Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson / TT /
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 feb. 2024

För att snåla på elen i lägenheten har en hyresgäst hittat andra lösningar för sin matförvaring. Men hans drag att istället förvara maten i cykelkorgen och postfacket har slutat med att han måste flytta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hyresgästen, en man i 65-års åldern, har under flera år fått klagomål på sig från grannarna, skriver Hem & Hyra. Det har handlat om att han rökt inne i lägenheten och lämnat dörren öppen så att cigarettröken spridit sig i trapphuset.

Han har även haft för vana att stänga av elen i lägenheten och hans alternativa matförvaring har väckt uppseende hos grannarna. Mannen har fått tillsägelser men fortsatt och hyresvärden, kommunala MKB misstänker att han drar ur propparna eller stänger av elen via huvudströmbrytaren.

För att hålla maten kall utan kylskåp använde mannen istället sin cykel som stod lutad mot huset. Enligt Hem & Hyra packade han noggrant in maten i tidningspapper och lade i cykelkorgen. Till postfacket vadderades maten för att hålla kylan bättre.

Rå kyckling i cykelkorgen

Enligt grannarna har mannen bland annat förvarat rått kycklingkött i cykelkorgen och de har klagat på nedskräpning då maten har dragit till sig fåglar och fiskmåsar.

Till slut fick hyresvärden, kommunala bostadsbolaget MKB, nog. I första hand har de försökt att hjälpa mannen genom socialtjänst och tolk, men eftersom problemen ändå fortsatt har hyresvärden sagt upp kontraktet och hyresnämnden går på MKB:s linje. Till sommaren får mannen lämna enrummaren där han bott i över tio år.

Läs mer:

Här dumpades dödsbo på gatan

ANNONS

Då kan du ha rätt till nedsatt hyra

Här kan äldre tvingas bort från sina hem

Ny rond väntar i hyrestvisten för Zlatan

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS