News55

ICA återkallar produkt - kan innehålla hälsofara

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 27 feb. 2022Publicerad: 27 feb. 2022

ICA har meddelat att de nu återkallar en livsmedelsprodukt med anledning av att den kan utgöra en hälsofara för konsumenter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under lördagen gick ICA ut med att de återkallar grönsaken zucchini på grund av att produkten eventuellt kan innehålla salmonella. Detta betyder att produkten kan innebära en hälsofara för de konsumenter som inhandlat produkten, skriver ICA i ett pressmeddelande. Såhär säger Kajsa Humlén Kirbe, kvalitetschef för ICA Sverige: 

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna känna sig trygg med de produkterna vi erbjuder. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen.  

ICA uppmanar även i samband med pressmeddelandet att konsumenter som ätit produkten och som fått symtom för salmonella bör kontakta sjukvården. De meddelar även att Livsmedelsverket har blivit informerade.  

De områden som återkallelsen berör är Skåne, Västra Götaland, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Halland, Närke, Östergötland, Värmland, Gotland och Öland. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS